Leerlingen Sophianum blijven weer nachtje op voor goed doel

Print
Leerlingen Sophianum blijven weer nachtje op voor goed doel

Leerlingen van het Sophianum in Gulpen tijdens een bijeenkomst in de aula. Afbeelding: Luc Lodder

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal / Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren -

Ruim 100 Leerlingen van scholengemeenschap Sophianum in Gulpen brengen in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 februari voor het derde opeenvolgende jaar de nacht door in het schoolgebouw zonder te gaan slapen. Voor het goede doel.

Het is de derde editie van Sophie slaapt niet. Een nacht vol activiteiten en spellen in het schoolgebouw, waarbij niet geslapen wordt. Leerlingen brengen sponsorgeld in voor deelname.

De opbrengst gaat opnieuw naar SchoonGMS en Relim. Deze Heerlense organisaties zetten zich in voor (ex-) verslaafden, daklozen en gezinnen met problemen in de regio. De school werkt al langer samen met hen.

De ‘niet slapen’ actie bracht vorig jaar circa 1000 euro op.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen