Baudet zaait twijfel over verklaring NS na treinincident

Print
Baudet zaait twijfel over verklaring NS na treinincident

Afbeelding: ANP

Thierry Baudet zaait, na een eerder mea culpa, nu toch twijfel over de uitleg van de NS na het treinincident waarbij twee vriendinnen van hem betrokken waren.

Bij het televisieprogramma Jinek werd donderdagavond een filmpje getoond waarin politiek verslaggever Jaïr Ferwerda de Forum voor Democratie-voorman door het halve gebouw van de Tweede Kamer achtervolgt met vragen over het treinincident van vorige week.

Lees ook: ‘Ernstig lastiggevallen’ vriendinnen van Baudet wilden zelf niet meewerken aan controle

Afgelopen weekeinde kwam de politicus onder vuur te liggen nadat hij in een tweet schreef dat ‘twee dierbare vriendinnen’ waren lastiggevallen in de trein door Marokkanen. Daarna riep hij zijn volgers op om op zijn partij te stemmen om dit ‘op te lossen’. Al snel bleek het incident heel anders in elkaar te zitten.

Volgens de Nederlandse Spoorwegen weigerden de vrouwen hun plaatsbewijs te tonen toen drie conducteurs en een agent in burger de kaartjes aan het controleren waren. Uiteindelijk gaf Baudet woensdag toe een fout te hebben gemaakt.

Terugtrekkende beweging

Nu maakt hij, na lang aandringen van Jaïr, weer een terugtrekkende beweging. Baudet: ,,Het ligt misschien wat genuanceerder. Wat precies de migratieachtergrond was van deze specifieke mensen, dat wordt dan betwist. Dat is dan niet helemaal duidelijk.’’

Vervolgens wijst de verslaggever erop dat de mannen in kwestie wel degelijk controleurs waren. En dan zegt de Forum-leider: ,,Er zijn verschillende lezingen van de gebeurtenis, dat heb ik aangegeven.’’ Maar klopt het dan niet wat de NS heeft verklaard? Baudet: ,,Ik zeg dat mij een heel ander verhaal is verteld.’’

Baudet geeft ook aan dat hij met NS-baas Van Boxtel over de zaak heeft gesproken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen