Snelle & de Lieve Jongens band naar bevrijdingsfestival Roermond

Print
Snelle & de Lieve Jongens band naar bevrijdingsfestival Roermond

Snelle. Afbeelding: ANP

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Zangeres Roxeanne Hazes, rapper Snelle & de Lieve Jongens band, dj’s Lucas & Steve en dj-trio Kris Kross Amsterdam zijn dit jaar de Ambassadeurs van de Vrijheid. Zij zullen op de verschillende bevrijdingsfestivals in het land op gaan treden.

De Ambassadeurs van de Vrijheid vliegen in dit lustrumjaar, waarin Nederland 75 jaar vrijheid viert, in helikopters van Defensie van bevrijdingsfestival naar bevrijdingsfestival. Dat heeft het Nationaal Comité 4 en 5 mei bekendgemaakt. De artiesten zullen ieder op verschillende festivals optreden. Snelle & de Lieve Jongens band treedt op, op het bevrijdingsfestival Limburg in Roermond.

Lees ook: Bevrijdingsfestival blijft definitief in Roermond, op nieuwe locatie

Op de website van de bevrijdingsfestivals vertellen de artiesten wat hun connectie is met de Tweede Wereldoorlog. Zo denkt Hazes aan haar Joodse oma, van wie een groot deel van de familie is vermoord in de vernietigingskampen. Snelle staat stil bij de verhalen die zijn opa vertelde over de hongerwinter.

De Ambassadeurs van de Vrijheid treden sinds 1991 op tijdens de bevrijdingsfestivals. Normaal gesproken zijn het er drie, maar dit jaar vier om de festiviteiten extra luister bij te zetten. In 2019 waren Kraantje Pappie, Maan en Sam Feldt de rondreizende vrijheidsambassadeurs.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen