Snelle & de Lieve Jongens band naar bevrijdingsfestival Roermond

Print
Snelle & de Lieve Jongens band naar bevrijdingsfestival Roermond

Snelle. Afbeelding: ANP

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Zangeres Roxeanne Hazes, rapper Snelle & de Lieve Jongens band, dj’s Lucas & Steve en dj-trio Kris Kross Amsterdam zijn dit jaar de Ambassadeurs van de Vrijheid. Zij zullen op de verschillende bevrijdingsfestivals in het land op gaan treden.

De Ambassadeurs van de Vrijheid vliegen in dit lustrumjaar, waarin Nederland 75 jaar vrijheid viert, in helikopters van Defensie van bevrijdingsfestival naar bevrijdingsfestival. Dat heeft het Nationaal Comité 4 en 5 mei bekendgemaakt. De artiesten zullen ieder op verschillende festivals optreden. Snelle & de Lieve Jongens band treedt op, op het bevrijdingsfestival Limburg in Roermond.

Lees ook: Bevrijdingsfestival blijft definitief in Roermond, op nieuwe locatie

Op de website van de bevrijdingsfestivals vertellen de artiesten wat hun connectie is met de Tweede Wereldoorlog. Zo denkt Hazes aan haar Joodse oma, van wie een groot deel van de familie is vermoord in de vernietigingskampen. Snelle staat stil bij de verhalen die zijn opa vertelde over de hongerwinter.

De Ambassadeurs van de Vrijheid treden sinds 1991 op tijdens de bevrijdingsfestivals. Normaal gesproken zijn het er drie, maar dit jaar vier om de festiviteiten extra luister bij te zetten. In 2019 waren Kraantje Pappie, Maan en Sam Feldt de rondreizende vrijheidsambassadeurs.