Internationale natuurwerkdag in Gangelt

Print
Internationale natuurwerkdag in Gangelt

Afbeelding: Getty Images

Schinveld -

Het IVN Beekdaelen-Onderbanken, Natuurmonumenten en NABU Selfkant houden op zaterdag 29 februari een internationale natuur(werk)dag in het Duitse Gangelt.

Het doel is dat Nederlandse en Duitse natuur liefhebbers met elkaar in contact komen, ideeën uitwisselen en gezellig samenwerken in een fraai natuurgebied.

Samen willen ze tijdens de natuurwerkdag bezig zijn met het tegengaan van de verbossing van dit drassige natuurgebied. Met handzagen en takkenscharen gaan ze het gebied bevrijden van planten, zoals bramen, elzen, berken of wilgen, om zo de poelen weer van voldoende licht en lucht te voorzien.

Gereedschap wordt ter plekke beschikbaar gesteld. De deelnemers moeten zelf voor geschikte kleding, waterdichte schoenen, handschoenen zorgen. De natuurwerkdag begint om 9.30 uur en eindigt om 14.00 uur na een lunch. Het trefpunt is de parkeerplaats nabij het wildpark in Gangelt.

Aanmelden kan bij Jos Vantilt per mail jos.vantilt@kpnplanet.nl of op telefoonnummer: 06-81783389 of Frans Reijnen per mail F.Reijnen@Natuurmonumenten.nl of op telefoonnummer 045-5212522. Aanmelden kan tot 15 februari.