Eindelijk! Netflix voegt optie toe voor uitschakelen automatische previews

Print
Eindelijk! Netflix voegt optie toe voor uitschakelen automatische previews

Afbeelding: AFP

Gebruikers van streamingdienst Netflix kunnen nu het automatisch afspelen van trailers in menu’s uitzetten. De functie was een doorn in het oog van veel gebruikers, die voornamelijk klaagden over het kabaal dat gepaard ging met de preview.

Zit je te zoeken naar een nieuwe serie om te bingen, word je ineens opgeschrikt door een trailer van de nieuwste actiefilm. Dat is bij deze voorbij, want je kan de optie nu gewoon uitvinken.

De instellingen zijn – net als veel andere opties – alleen te vinden in de browser; in de apps van Netflix staan ze niet. Ga naar je instellingen: daar vind je de optie bij de instellingen van het profiel, waar gebruikers ook onder meer een naam en avatar kunnen instellen. De vinkjes staan standaard aan.

Netflix heeft de optie toegevoegd naar aanleiding van feedback van gebruikers, zo laat de streamingdienst weten. ,,Sommige mensen vinden deze functie handig. Anderen niet zo. We hebben de feedback luid en duidelijk gehoord.‘’

Eindelijk! Netflix voegt optie toe voor uitschakelen automatische previews
Screenshot Netflix. Foto: RV

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen