Amsterdam

Belgische bierfamilie De Spoelberch wil belang in Tony’s Chocolonely

Print
Belgische bierfamilie De Spoelberch wil belang in Tony’s Chocolonely

Afbeelding: ANP

De Belgische bierfamilie De Spoelberch staat op het punt een minderheidsbelang te nemen in chocoladebedrijf Tony’s Chocolonely. Dat melden de Belgische zakenkrant De Tijd en Het Financieele Dagblad.

De familie, die een flinke vinger in de pap heeft bij bierreus AB InBev, zou in vergaande onderhandeling zijn voor een deelneming via investeringsvehikel Verlinvest. Tony’s-topman en grootaandeelhouder Henk Jan Beltman bevestigde tegenover de kranten dat er gesprekken lopen met een potentiële nieuwe aandeelhouder. „Maar daar kan en mag ik nu verder niets over zeggen”, stelde hij.

Het is geen geheim dat het Nederlandse Tony’s Chocolonely op zoek is naar partners. Onder meer voor de eerder aangekondigde chocoladefabriek in Pakhuis De Vrede in Zaandam zijn extra geldschieters nodig. Daarmee zijn forse investeringen gemoeid. Tony’s wil ook een achtbaan in de fabriek laten bouwen, om bezoekers te trekken.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee