Bewoners verbazen zich over ‘snelheidsmeters’ op wegen waar geen auto’s mogen rijden

Print
Bewoners verbazen zich over ‘snelheidsmeters’ op wegen waar geen auto’s mogen rijden

De meter aan de Limietweg in Amstenrade, die is afgesloten voor auto’ leidt tot verbazing. Afbeelding: Beekdaelen Lokaal

Puth / Amstenrade -

‘Snelheidsmeters’ bij wegen waar nauwelijks verkeer komt leiden tot opgetrokken wenkbrauwen in Puth en Amstenrade.

Waarom plaats je een ‘snelheidsmeter’ langs een weggetje waar vrijwel geen hond rijdt? Dat vragen veel inwoners van Beekdaelen zich af. Aan de Rootsweg in Puth en de Limietweg in Amstenrade staan sinds kort apparaatjes die eruitzien als snelheidsmeters, terwijl hier geen auto’s mogen rijden. Raadslid Jean Joosten (Beekdaelen Lokaal) heeft daar vragen over gesteld. Hij vindt het beter de snelheid te meten in de Parallelstraat in Amstenrade, omdat daar vaker verkeersproblemen zijn.

Klachten

Op sociale media leveren berichten over de meters verbaasde reacties op. Volgens de gemeente zijn de apparaten niet alleen bedoeld om de snelheid te meten. Er zijn vijf klachten binnengekomen dat ondanks een verbod toch geregeld auto’s over beide wegen rijden, soms (veel) te hard. Dat is gevaarlijk, omdat de paden met name bedoeld zijn voor voetgangers en fietsers.

Verward

Met de meters wil de gemeente erachter komen hoe vaak er auto’s komen en hoe hard die rijden. Beekdaelen denkt er wel over om andere meters te plaatsen, die niet verward worden met snelheidsmeters. De bestaande meters waren al in bezit van de gemeente. Wat de aanschaf en plaatsing kost is niet bekend.