Rood, strafschop en gemiste penalty doen Fortuna das om

Print
Rood, strafschop en gemiste penalty doen Fortuna das om

Mark Diemers miste een strafschop voor Fortuna. Afbeelding: BSR Agency

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Fortuna Sittard heeft vrijdagavond met 2-0 verloren bij Heracles.

Debet daaraan waren een gebrek aan scherpte, een rode kaart, een door Heracles gescoorde strafschop en een door Fortuna gemiste penalty. Bij winst in Almelo was Fortuna in punten gelijk gekomen met Heracles, nu is het verschil opeens zes.

Lees ook: Fortuna: killersinstinct ook uit nodig

Rode kaart

Na een half uur maakte George Cox een overtreding op zijn tegenstander Silvester van der Water. Scheidsrechter Kuipers gebaarde eerst nog: doorspelen! Een dikke minuut later ging hij alsnog naar de zijlijn om de beelden nader te bestuderen. Bij terugkomst stuurde hij de dader met rood naar de kant en gaf hij de thuisclub een strafschop, die werd benut door topscorer Cyriel Dessers.

Zo kreeg Heracles het in de schoot geworpen, want tot dat moment had Fortuna weinig te duchten van de Almeloërs. Sterker: het was de bovenliggende, vlot combinerende partij, die bijna zelf op voorsprong was gekomen. Mark Diemers knalde vanaf een ideale positie een vrije trap onderkant lat.

Dreigend

Ondanks de man minder kwam Fortuna ook na de rust nog geregeld dreigend op de helft van de tegenstander. Zo was Wessel Dammers gevaarlijk met het hoofd na een indraaiende vrije trap vanaf de zijlijn. Zijn kopbal ging naast. Dé mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen was toen Diemers ook mocht aanleggen vanaf elf meter na een handsbal van Jeff Hardeveld. Keeper Janis Blaswich keerde zijn inzet.

Dessers gooide in de zeventigste minuut het duel in het slot. Uit de draai schoot hij opnieuw raak: 2-0.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot #25. Video: De Limburger