Sintermeertencollege deelt Heerlense vlaggen uit voor reis naar Peru

Print
Sintermeertencollege deelt Heerlense vlaggen uit voor reis naar Peru

Afbeelding: gemeente Heerlen

Heerlen / Hoensbroek -

Op de dag dat de Heerlense stadsvlag op de kop af 54 jaar bestaat hielden leerlingen van het Sintermeertencollege een actie waarbij ze deze vlag uitdeelden. Ze ontvangen hiervoor een sponsorbedrag voor een reis naar Peru.

Scholieren van het Sintermeertencollege trokken er vrijdag op uit om de vlag te bezorgen bij instellingen, scholen en verenigingen in Heerlen. De leerlingen ontvangen hiervoor een sponsorbedrag voor een reis naar Peru waar ze samen met lokale leeftijdgenoten aan de uitvoering van verschillende goede doelen gaan werken.

Verjaardag

De ‘traktatie’ maakt deel uit van het vlaggenplan dat eind vorig jaar van start ging. Wethouder Jordy Clemens wil de vlag op zoveel mogelijk gebouwen in de stad laten wapperen. „Daarom bieden wij instellingen en verenigingen de vlag aan. De verjaardag van de vlag is daar de perfecte gelegenheid voor. En als we daarmee ook nog een goed doel steunen slaan we twee vliegen in een klap.”

De blauwe gemeentevlag met de gele adelaar bestaat sinds 7 februari 1966. Het blauw staat voor hardwerkende mensen en de gele adelaar voor de stad die grote veranderingen trotseerde. Sinds eind vorig jaar is de vlag te koop bij de Visit Zuid-Limburg shop (voorheen VVV).

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu