Geld voor zieke Sanne uit Sevenum in een week bij elkaar gebracht; operatie in mei

Print
Geld voor zieke Sanne uit Sevenum in een week bij elkaar gebracht; operatie in mei

Bert van Enckevort, Pim Thijssen, Krissy Jakobs, Tom Jakobs (vriend van Sanne), Jill van Enckevort (zus) en Tim Alards (vlnr) zijn via de website www.vursanne.nl met een crowdfunding gestart. Afbeelding: Mara van den Oetlaar

Sevenum -

De crowdfunding voor de zieke Sanne van Enckevort (32) uit Sevenum heeft in een week tijd al meer opgeleverd dan de 100.000 euro die nodig is voor haar levensreddende operatie in Barcelona.

Sanne lijdt onder meer aan Atlanto Axiale Instabiliteit (AAI), Cranio Cervicale Instabiliteit (CCI) en Ventrale Hersenstam Compressie. Haar nekwervels zijn niet stabiel en zakken in waardoor haar hersenstam in de verdrukking komt. Een levensbedreigende aandoening. Er is maar één arts in Europa die Sanne kan opereren. Daarvoor moet de 32-jarige naar Barcelona.

Lees ook: Actie voor levensreddende operatie van Sanne (32) uit Sevenum: ‘Ik ga hard achteruit’

Zorgverzekeraar

Omdat haar zorgverzekering de kosten voor de reis, het verblijf en de operatie niet vergoedt, zijn vrienden en familie vorige week geld gaan inzamelen. Vrijdag stond de teller al op dik 100.000 euro. Sanne wordt in mei geopereerd.

Haar vrienden melden dat er nog steeds geld voor Sanne binnenkomt. Het geld dat na Sannes behandeling overblijft, gaat volledig naar patiënten met dezelfde aandoening als Sanne, zoals onder meer de 27-jarige Lisanne Jacobs uit Leunen. Ook haar zorgverzekering vergoedt de operatie niet en ook voor Lisanne is daarom onlangs een crowdfunding gestart om de 100.000 euro voor de dezelfde, levensreddende operatie in Barcelona in te zamelen. Deze actie heet: Daadkracht voor Lisanne.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen