Rutte: Baudet moet ‘baggertweet’ royaler terugnemen

Print
Rutte: Baudet moet ‘baggertweet’ royaler terugnemen

Rutte en Baudet bij een debat rond de Europese verkiezingen afgelopen jaar. Afbeelding: ANP

FVD-voorman Thierry Baudet moet de tweet waarin hij ten onrechte „Marokkanen” beschuldigde van wangedrag in de trein royaler rechtzetten, vindt premier Mark Rutte. „En niet zo half als je nu doet. Vind ik niet zo sterk.”

„Als je bagger in je tweets zet - en dat heeft ie gedaan - dan moet je het rechtzetten en excuses maken en zeggen: joh, ik zat fout”, oordeelt de premier.

Lees ook: Baudet zaait twijfel over verklaring NS na treinincident

Baudet wekte afgelopen weekend veel verontwaardiging met een tweet waarin hij klaagde over „Marokkanen” die twee vriendinnen van hem zouden hebben lastiggevallen in de trein. Het bleek naderhand om NS-medewerkers te gaan die kaartjes controleerden. Maandag kwam de FVD-leider van zijn tweet terug en noemde die „te snel en te stevig”. Maar excuses bleven uit.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen