Vrouw aangehouden in onderzoek naar gedumpte, dode katten in vuilniszakken

Print
Vrouw aangehouden in onderzoek naar gedumpte, dode katten in vuilniszakken

Foto ter illustratie. Afbeelding: RGB Stock

Een Tilburgse vrouw is zaterdagavond aangehouden omdat zij verdacht wordt van betrokkenheid bij de vondst van tien dode katten in vuilniszakken. Die gruwelijke vondst werd vrijdagochtend gedaan in de Daendelsstraat in Tilburg.

Dat meldt de politie op Twitter.

Een medewerker van het BAT deed vrijdagmorgen tijdens zijn ronde door de wijk Armhoef in Tilburg een lugubere vondst: hij trof meerdere vuilniszakken aan met tien dode katten. De kopjes van de dieren waren ingeslagen, meldt de politie. Ze is een onderzoek gestart.

,,We zijn op zoek naar getuigen die mogelijk iets hebben gezien of die camerabeelden hebben. Aanknopingspunten voor een opsporingsonderzoek”, laat de politie weten. Mogelijk heeft dat geleid tot de aanhouding van de Tilburgse vrouw.

Chips

De dode katten zijn onderzocht op chips. Negen van de tien bleken gechipt, maar slechts één chip was nog actief. De politie verwacht de eigenaar te kunnen achterhalen. De woordvoerster: ,,De andere chipnummers zijn bij ons bekend. Mensen die hun kat kwijt zijn en het chipnummer hebben, kunnen via de wijkagent of het wijkteam navraag doen.”