Vechtploeg VVV pakt kostbaar punt in Friesland

Print
Vechtploeg VVV pakt kostbaar punt in Friesland

Afbeelding: ANP Sport

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

VVV heeft uit in Heerenveen een klein kwartiertje mogen dromen van een stunt na de benutte strafschop van Johnatan Opoku. De Friezen kwamen echter via Sherel Floranus terug: 1-1. Met kunst en vliegwerk bleef VVV vervolgens overeind.

Een eerste helft om snel te vergeten in het Abe Lenstra Stadion. De thuisploeg had meer balbezit dan VVV, maar kwam nauwelijks tot kansen. Thorsten Kirschbaum moest in het Venlose doel één keer ingrijpen bij een schot van Joey Veerman. VVV moest het hebben van een mislukte kopbal van Jerome Sinclair. Tot counters kwamen de Venlonaren onder leiding van Jay Driessen - Hans de Koning was nog niet hersteld van zijn galoperatie - niet.

In de tweede helft bracht Driessen John Yeboah voor Jerome Sinclair in de hoop om tot meer snelle tegenaanvallen te komen. Bij de eerste de beste penetratie van diezelfde Yeboah in het strafschopgebied van Heerenveen draaide de kleine Duitser in de 56ste minuut handig weg bij Ibrahim Dresevic. De verdediger maakte daarbij een overtreding: strafschop volgens scheidsrechter Richard Martens en 0-1 door de onverstoorbare Johnatan Opoku. In de 69ste minuut ging het even mis in de solide Venlose verdediging bij een doorkopbal. Sherel Floranus tikte de bal bij de tweede paal binnen. Een minuut later raakte Chidera Ejuke de paal.

Driessen reageerde en bracht Simon Janssen in de 74ste minuut voor de fletse Thomas Bruns. Aanvallend leverde die wissel geen impulsen op. VVV moest in de overlevingsstand tegen het steeds meer aandringende Heerenveen. Chris Kum, Danny Post en Roel Janssen knokten voor wat ze waard waren. En de Friezen vielen fantasieloos aan. Een ziedend afstandsschot van Floranus in extra tijd was een prooi voor een weer prima keepende Kirschbaum.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Video: De Limburger