BAL zorgt voor sensatie tegen Heroes

Print
BAL zorgt voor sensatie tegen Heroes

Archieffoto Afbeelding: Roel Aarts

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Basketball Academie Limburg (BAL) zorgde zaterdag voor een van de grootste verrassingen in de Dutch Basketball League van het hele seizoen door in Den Bosch met 76-83 te winnen van medekoploper Heroes. Het was pas de eerste thuisnederlaag van de Brabanders die op een zeer goed en bijzonder gecontroleerd spelende Weerter ploeg stuitten.

BAL zette in dit treffen, waarin beide teams niet compleet konden aantreden, meteen de toon door het eerste kwart met maar liefst 8-24 op te eisen. De van Heroes overgenomen Roel Aarts was vooral in die beginfase dominant. Hij beëindigde een meer dan prima optreden tegen zijn oude ploeg met een knappe double-double: twaalf punten en elf rebounds met daarnaast drie assists, een onderschepping en twee geblokte schoten. De Limburgers verrasten vooral onder de ring die ze de gehele wedstrijd met prima penetraties aanvielen.

BAL kende alleen in het tweede kwart een zwakkere fase toen het Heroes binnen drie minuten terug liet komen van 16-31 naar 26-33. Na een 32-38 ruststand liepen de gasten echter weer weg naar 37-52. Dat bleek niet genoeg voor een vroege beslissing omdat Seger Bonifant de Heroes vrijwel solo terugbracht.

Met 21 van zijn 29 punten na de pauze kwam BAL in de slotfase flink onder druk (73-73) maar verraste het opnieuw door met uiterst koel spel de regie niet uit handen te geven. Met topscorer Roel van Overbeek voorop (achttien punten en zes assists), gevolgd door Sander Hollanders (zeventien punten) en Trey Burch-Manning (zestien punten en zeven rebounds) was de sensatie compleet.