Paarden omgekomen bij brand in manege, eigenaren door emoties overmand

Print

Brand in manege: brandweerwoordvoerder Roger Kremer. Video: Track 88

Heerlen / Hoensbroek -

Door een grote brand in een manege aan de Passartweg in Heerlen is in de nacht van zaterdag op zondag een aantal paarden om het leven gekomen.

Volgens ZO-Nieuws zijn tien paarden omgekomen en konden er elf worden gered.

Door de dood van de paarden zijn er veel emoties onder paardenbezitters, zegt een brandweerwoordvoerder. De brand brak vlak na middernacht door nog onbekende oorzaak uit. De hulpdiensten sloegen groot alarm. Brandweerkorpsen uit de regio bestreden de brand met groot materieel. Volgens de woordvoerder raakten geen mensen gewond.

Paarden omgekomen bij brand in manege, eigenaren door emoties overmand
Foto: Arnaud Nilwik

Hooi en stro

Het vuur greep snel om zich heen doordat er hooi en stro lag in de paardenboxen bij de manege. De brandweer probeerde het brandende hooi uit elkaar te trekken.

Paarden omgekomen bij brand in manege, eigenaren door emoties overmand
Een paard wordt na de brand met natte doeken afgedekt. Foto: Track 88

Eigenaren

Nadat de brand was uitgebroken, kwamen tientallen paardeneigenaren met hun trailers naar de manege om hun dier te redden. Een onbekend aantal paarden werd uit de boxen bevrijd en sloeg op de vlucht. Ze zijn inmiddels opgevangen in naburige weilanden.

De door emoties overmande eigenaren werden opgevangen in een lokatie in de buurt.

Volgens de woordvoerder van de brandweer stonden in de boxen rond de manege vele tientallen paarden. Hij schat dat er zeker zo’n vijftig eigenaren naar hun dier zijn gekomen. Hoeveel paarden de brand niet hebben overleefd, is nog onduidelijk.