Video: Evenement ‘Kampioene van het Zuuje’ in Echt afgelast vanwege de storm

Print

Jos Hessels over afgelasting festiviteiten in Echt. Video: Track ‘88

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert -

Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren heeft voor deze zondag het evenement ‘Kampioenen van het Zuuje’ in het LVK-feestpaviljoen afgelast, in verband met de naderende storm.

Hij heeft dat gedaan na overleg met de organisatie en met het KNMI. „Gezien de voorspellingen is het onverantwoord om de feesten doorgang te laten vinden. Ik heb het KNMI specifiek naar de mogelijke omstandigheden in Echt gevraagd. Voor de veiligheid in de tent en de veiligheid van bezoekers op weg daarheen is het risico veel te groot”, zegt Hessels.

Vrijwilligers

De feesttent wordt zondagmiddag door zo’n 200 vrijwilligers behoed tegen schade, onder toezicht van de brandweer. De tent blijft in principe gewoon staan, maar alle losse delen en dergelijke worden verwijderd of extra vastgezet.

Video: Evenement ‘Kampioene van het Zuuje’ in Echt afgelast vanwege de storm
Foto: Echt-Feesten

Vervelend

Op het feest zouden onder anderen LVK-winnaar Spik & Span optreden, evenals Wir Sind Spitze, Lex Uiting en De Geliënde. Hessels: „Ik vind het heel vervelend voor de organisatie en de bezoekers, maar hier kunnen en mogen we geen risico mee nemen.”

De organisatie betreurt de situatie, maar is ook van mening dat de veiligheid voor alle bezoekers en medewerkers voorop staat.

Meer informatie hierover op de site van de gemeente Echt-Susteren.