Optocht van Gekke Maondaag in Grubbenvorst afgelast

Print
Optocht van Gekke Maondaag in Grubbenvorst afgelast

Optocht van Gekke Maondaag in Grubbenvorst afgelast. Afbeelding: Lé Giesen

Grubbenvorst -

Gekke Maondaagsvereniging de Plaggenhouwers uit Grubbenvorst heeft de bonte stoet door het dorp op maandagmiddag afgelast. Reden is dat er ook voor de maandag nog slecht weer wordt voorspeld.

In overleg met de gemeente Horst aan de Maas heeft de vereniging besloten om de optocht niet door te laten gaan. De veiligheid van deelnemers en publiek kan niet gegarandeerd worden als (prinsen)wagens door het dorp trekken terwijl het echt zo hard blijft waaien als nu wordt voorspeld. De vereniging benadrukt echter dat alleen de optocht maandag niet doorgaat. De rest van de activiteiten die bij Gekke Maondaag in Grubbenvorst horen, gaan gewoon door.

Wel wordt met het oog op het slechte weer de traditionele trouwerij van de boerenbruiloft, die altijd buiten plaatsvindt, naar binnen gehaald. Maar voor de rest gaat ook de receptie gewoon door en in alle Cafés van Grubbenvorst kan zoals altijd tot in de late uurtjes feest worden gevierd. De Gekke Maondaagsvereniging kijkt nog naar eventuele mogelijkheden om de optocht te verschuiven naar zaterdag 15 februari aanstaande.

Op diezelfde zaterdag zal ook de optocht van de Venlose wijk ’t Ven door de straten trekken. De bonte stoet van de Moeraskwaakers, die eigenlijk op zondag 9 februari zou plaatsvinden, is vanwege storm Ciara niet doorgegaan, maar verplaatst naar zaterdag 15 februari.