Heel Holland Bakt-kandidate Jeanette grijpt naast titel

Print
Heel Holland Bakt-kandidate Jeanette grijpt naast titel

Jeanette Hendrikx. Afbeelding: Omroep Max

Lomm -

Jeanette Hendrikx (38) heeft genoten van haar deelname aan Heel Holland Bakt. De bakker uit Lomm, die sinds augustus in Voorburg woont, greep naast de titel. De bakwedstrijd werd gewonnen door de 43-jarige Anouk, de gedeelde tweede plaats was voor stewardess Esther (43).

Jeanette: “Ik had nooit gedacht dat ik zover zou komen. Ik had dit avontuur niet willen missen.” In de spannende finale-uitzending was ook Jeanettes vriend Ruud te zien: “Fantastisch hoe Jeanette zich hier doorheen heeft geslagen. Het was een geweldig avontuur.” Jurylid Janny van der Heijden noemde Jeanette de stille kracht in de tent. Die steeds nét geen meesterbakker werd. “Soms presteerde ze iets minder en dan overrompelde ze ons weer met een prachtige creatie.”

Lastige bakopdrachten

Tijdens de eerste opdracht – het maken van een kubustaart – kwam de Lommse in tijdnood, waardoor het baksel er niet zo mooi uitzag. De smaken daarentegen waren volgens de jury erg goed. De technische opdracht bestond uit het binnen anderhalf uur bakken van een surprise-dessert. Dat is een bol van chocolade die opengaat als een bloem wanneer je er warme vanillesaus overheen schenkt. Dat wisten de finalisten, die slechts een half recept kregen, echter niet. Met name Jeanette ging de mist in, doordat ze de chocoladeblaadjes verkeerd om een pvc-buis vouwde. De jury wist helaas weinig positiefs over haar surprise-dessert te zeggen. Anouks chocoladebol was volgens Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden het best.

Tot slot moesten de bakkers 1,5 meter taart maken. Hét spektakelstuk. Ook al leken Jeanettes kansen al verkeken, toch ging ze de strijd nog vol aan: “Ik heb gewoon zin om nog één keer iets moois neer te zetten. Ik heb er heel veel zin in.” De taart van Jeanette viel in de smaak bij de juryleden. Een kritiekpuntje: ze hadden graag nog meer spektakel en meer verschillende technieken gezien. Jeanette zei dat ze trots was op de taart, maar dat ze verwachtte ‘dat het niet genoeg zou zijn om mee te winnen’.

Ontknoping met schaapjes

Familie en vrienden, de al afgevallen kandidaten én de schapen van Jeanette waren aanwezig bij de ontknoping. Ook Cas Wolters uit Lerop, vorig jaar HHB-kandidaat, was van de partij. Tijdens het juryberaad benoemden Van Beckhoven en Van der Heijden dat alle drie de kandidaten waardige finalisten waren. Anouk ging er uiteindelijk met de titel vandoor. Jeanette: “Een terechte winnaar.”

Limburgse kandidaten

Heel Holland Bakt telde dit seizoen nog twee Limburgse kandidaten. Pauline (26) uit Limbricht behaalde de vierde plek en Aline (23) uit Roermond werd vijfde.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen