Kinderboerderij Daalhoeve helpt mee met recyclen

Print
Kinderboerderij Daalhoeve helpt mee met recyclen

Afbeelding: Getty Images

Maastricht / Itteren -

Kinderboerderij Daalhoeve in Maastricht heeft vorig jaar bijna 16000 kilo afgedankte elektrische apparaten ingezameld. Het staat daarmee in de top 3 van Nederland.

De kinderboerderij heeft zichzelf dit jaar daarmee weer overtroffen met de inzameling van elektrische apparaten. Voor deze inspanning ontvangt de kinderboerderij een extra beloning van 250 euro van Wecycle, die in Nederland de inzameling en recycling organiseert van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen. De organisatie steunt de kinderboerderijen vanuit een maatschappelijke sponsoring.

Inleverpunt

Ruim 170 kinderboerderijen in Nederland zijn Wecycle-inleverpunt. In totaal werden er in 2019 ruim 47.000 afgedankte apparaten ingezameld, maar liefst 30 procent meer dan in 2018.

De ingeleverde apparaten laat Wecycle recyclen tot nieuwe grondstoffen. Daarnaast komen schadelijke stoffen niet in het milieu en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Sponsorbijdrage

Elke kinderboerderij in Nederland kan inleverpunt worden waar bezoekers gratis afgedankte kleine elektrische apparaten kunnen inleveren. Als dank voor de inzet ontvangt de kinderboerderij jaarlijks een sponsorbijdrage van 250 euro. Dit bedrag kan de boerderij naar eigen inzicht besteden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen