Karen en Freek Slangen (50) uit Venlo hebben albinisme

Print
Karen en Freek Slangen (50) uit Venlo hebben albinisme

Tweeling Karen en Freek Slangen uit Venlo. Afbeelding: Stefan Koopmans

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Pesterijen, onwetendheid, onzekerheid, ongemakken. Deze vier Limburgers gaan ieder - jong en oud - op hun eigen, positieve, manier om met hun albinisme. Zoals Karen en Freek uit Venlo.

Karen: „Mijn broer Freek en ik zijn een tweeling, en hebben allebei albinisme. Ik verf mijn wimpers en wenkbrauwen om wat meer uitdrukking op mijn gezicht te krijgen.”

„Mijn zicht is beperkt, ik zie 40 procent. Mijn mobiel is een handig hulpstuk: ik maak een foto van een menukaart of recept en zoom in, zodat ik de tekst kan lezen. Doordat ik minder zie, zijn mijn gehoor en geheugen extra ontwikkeld.

Freek: „Lange tijd heb ik me onzeker gevoeld over hoe ik eruit zie omdat ik afwijk van de rest, maar nu ben ik blij met mezelf. Ik heb een mooie baan en een goed inkomen. Doordat ik zo’n 20 procent zie, gebruik ik voor mijn werk als software-ontwerper een groot beeldscherm en zoomfuncties.”

Lees hier het hele verhaal van karen en Freek en twee andere Limburgers met albinisme.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee