Karen en Freek Slangen (50) uit Venlo hebben albinisme

Tweeling Karen en Freek Slangen uit Venlo.© Stefan Koopmans

Pesterijen, onwetendheid, onzekerheid, ongemakken. Deze vier Limburgers gaan ieder - jong en oud - op hun eigen, positieve, manier om met hun albinisme. Zoals Karen en Freek uit Venlo.

Redactie

Karen: „Mijn broer Freek en ik zijn een tweeling, en hebben allebei albinisme. Ik verf mijn wimpers en wenkbrauwen om wat meer uitdrukking op mijn gezicht te krijgen.”

„Mijn zicht is beperkt, ik zie 40 procent. Mijn mobiel is een handig hulpstuk: ik maak een foto van een menukaart of recept en zoom in, zodat ik de tekst kan lezen. Doordat ik minder zie, zijn mijn gehoor en geheugen extra ontwikkeld.

Freek: „Lange tijd heb ik me onzeker gevoeld over hoe ik eruit zie omdat ik afwijk van de rest, maar nu ben ik blij met mezelf. Ik heb een mooie baan en een goed inkomen. Doordat ik zo’n 20 procent zie, gebruik ik voor mijn werk als software-ontwerper een groot beeldscherm en zoomfuncties.”

Lees hier het hele verhaal van karen en Freek en twee andere Limburgers met albinisme.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal