Kènjeroptoch trekt weer door Sittard

Print
Kènjeroptoch trekt weer door Sittard

Afbeelding: Optoch Kommitee Zitterd

Traditiegetrouw een week voor vastelaovend, trekt zondag 16 februari de kinderoptocht met intocht van stadsprins Thierry I door de straten van Sittard.

De route is gelijk aan die van afgelopen jaar, inclusief, de lus Begijnenhofstraat-Kloosterplein-Oude Markt. De start is wederom op het terrein van het voormalig ziekenhuis. De stoet eindigt op de Markt.

Na de optocht zingen scholieren van Sittardse basisscholen carnavalsliedjes. Aansluitend gooit stadsprins Thierry I de eerste sinaasappel, als startsein voor de traditionele ‘appelesiene-raege’, gevolgd door de prijsuitreiking.

Kènjer Sjurie

De Kènjer Sjurie bestaat uit acht schoolkinderen. Samen met de jury beoordeelt ze de Kèrkes (wagentjes gemaakt door kinderen) en ’t ‘sjoons verkleide ‘sjnaak’ of ‘mechelke.’ Er is ook een speciale familieprijs: de Gouwe Paplaepel.

Sittardse carnavalisten hebben de afgelopen weken carnavalslessen gegeven op Sittardse basisscholen. Aansluitend waren er rondleidingen in de optochthal. Ieder kind heeft een vogel beschilderd. De vogels sieren samen een van de kèrkes in de optocht.

Aanmelden voor de Kinderoptocht is raadzaam aldus het optocht comité. Dat kan via www.optoch.nl.