Ook Roermonds bedrijf gaat zonder sollicitatiegesprek mensen aannemen

Print
Ook Roermonds bedrijf gaat zonder sollicitatiegesprek mensen aannemen

Archieffoto: Roermondse horecabaas Wim Cox en zijn dochters Afbeelding: René Corten

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Na Centerparcs de Limburgse Peel gaat Cox & Co in Roermond als tweede bedrijf in Limburg aan de slag met het concept ‘open hiring’.

Cox & Co heeft 260 medewerkers verspreid over twaalf locaties in Limburg. Men is zaterdag gestart met de pilot bij restaurant het Schnitzelparadies in Roermond.

Lees ook: Baan bij vakantiepark Limburgse Peel zonder cv of sollicitatiegesprek

Werkzoekenden hoeven dus niet te solliciteren om aan een baan te komen. Naar arbeidsverleden en cv wordt niet gekeken. Directeur Sanne Cox van Cox & Co: “We willen deze mensen een kans bieden, zonder dat we enige kennis hebben van hun verleden. De mensen komen blanco binnen, wat alle belemmeringen wegneemt en hopelijk kans biedt op mooie samenwerkingen.

Bij de mensen die via Open Hiring binnenkomen, speelt intrinsieke motivatie een belangrijke rol en ik denk dat we via deze weg echte toppers binnen kunnen gaan halen.” Voorlopig gaat het in de pilot om een baan voor acht uur per week.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen