Yves LXXI is Vors van de Kemeleers in Wyck

Vors Yves LXXI.© De Kemeleers

Yves Frissen is de nieuwe Vors van de Keemeleers uit Wyck in Maastricht.

Sjak Planthof

De 71e vorst is in 1981 geboren in de wijk Scharn. Hij is zoon van Medea van Kessel en Joos Frissen. Yves was in zijn jeugd een verdienstelijk zwemmer bij Kimbria, toen nog in het sportfondsenbad in Heer. Niet veel later ontdekte hij dat water voor meer dan alleen zwemmen gebruikt kon worden, namelijk als grondstof voor een lekker pilsje. Dat bracht hem naar Limmel waar hij in 2000 begon aan de hotelvakschool.

Na stage in het Ierse Dublin liep hij stage bij designhotel la Bergère aan de Stationsstraat in Wyck. Hij werd vervolgens kastelein en bedrijfsleider in horecagelegenheden in het Heuvelland. Acht jaar geleden werd hij in het academisch ziekenhuis in Maastricht verantwoordelijk voor de logistiek rondom de maaltijden voor de patiënten. Dat laatste drie jaar leidde hij meerdere projecten.

Bij la Bergère leerde hij zijn Elvier kennen. Hij woonde op de Wilhelminasingel en zij in de Rechstraat. Elvier is dochter van Bèr en Marjo Kleijnen-van ‘t Hullenaar. In 2012 trouwden ze, en verhuisden ze naar Scharn. Ze kregen zoon Camile en dochter Olivia.

De Vors van de Kemelees is lid geweest van activiteitenvereniging de Trèkkers. Dat moest hij op een laag pitje zetten wegens een studie aan de universiteit. Hij is vorig jaar cum laude geslaagd.

Als kleine clown vond Yves de Boonte Störm altijd het mooist. Later had hij veel bekijks als prima ballerina met één been op het buffet.