Brussel

Boekingswebsites dienen klacht in over Google bij Europese Commissie

Print
Boekingswebsites dienen klacht in over Google bij Europese Commissie

Afbeelding: Getty Images

Meer dan dertig boekingssites hebben bij de Europese Commissie geklaagd over Google. De zoekmachine zou zijn eigen reserveringsdiensten te veel aandacht geven bij de zoekresultaten.

Daardoor krijgt Google „meer aandacht van gebruikers en meer clicks dan concurrenten, zelfs als die relevanter zijn voor de zoekopdracht van de gebruiker”, aldus de klagers.

De klacht is onder meer ondertekend door Expedia en TripAdvisor. Zij vragen Brussel om onderzoek te doen naar Google.

Google wordt er vaker van beschuldigd zijn eigen diensten te promoten. Zo kreeg het bedrijf in 2017 een boete van 2,4 miljard euro van de Europese Commissie. Google zou zijn zoekmachine hebben gebruikt om zijn prijsvergelijker Google Shopping te bevoordelen. Google ging daartegen in beroep bij het Hof van Justitie van de Europese Unie. Die zaak begint woensdag.

Google zegt in een reactie dat het werkt aan een nieuwe opzet voor het tonen van zoekresultaten. Boven de treffers zou een ‘draaimolen’ met links moeten komen te staan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen