Jeugddetentie geëist tegen Limburgse verdachte (21) voor inrijden op publiek bij cross in Leende

Print
Jeugddetentie geëist tegen Limburgse verdachte (21) voor inrijden op publiek bij cross in Leende

Afbeelding: Nicole van den Hout

Reuver -

Tegen de 21-jarige autocrosser Ponserello M. uit Reuver is twee jaar jeugddetentie geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk, omdat hij op 15 september zou zijn ingereden op publiek bij een cross in Leende.

De officier van justitie beschuldigde M. maandag bij de rechtbank in Den Bosch van een poging tot doodslag op vier mensen.

Volgens de advocaat van de verdachte is dit echter niet te bewijzen omdat onbekend is hoe hard zijn cliënt reed. Daarnaast wordt de man uit Reuver ook verdacht van mishandeling. In zijn auto zou hij iemand die hem tegen wilde houden een kopstoot hebben gegeven. Ook deze beschuldiging valt volgens de advocaat niet te bewijzen. Daarom pleit de advocaat voor vrijspraak.

Lees ook: Vicevoorzitter autocrossbond: ‘We hebben het over één gek met een heel kort lontje’

De verdachte heeft spijt. Hij raakte naar eigen zeggen in paniek en heeft het nooit zo bedoeld. De officier van justitie sprak van een „traumatische ervaring, een geluk dat iedereen het er levend van afbracht”.

Omdat de man licht verstandelijk beperkt is en een laag IQ heeft, is hij verminderd toerekeningsvatbaar. Daarom zou hij volgens het OM een jeugdstraf moeten krijgen, met daarna behandeling.