Tweede weekend van de 43e Aelser Revue

Print
Tweede weekend van de 43e Aelser Revue

Afbeelding: Theo Bauwens

Elsloo -

De première van de 43e editie van de Aelser Revue is inmiddels achter de rug. Maar komend weekend staan nog twee voorstellingen op het programma in het Maaslandcentrum, al zijn alleen voor de voorstelling van vrijdag nog kaarten beschikbaar.

Waar de Aelser Revue vroeger een echte dorps-revue was met verwijzingen of toespelingen op een bepaalde actualiteit of de politiek uit het Elsloo, is dit al jaren niet meer het geval. Wat wel gebleven is: het dialect.

Verhaal

Dit jaar vertelt de revue over het Medisch Centrum dat gaat uitbreiden en een Medisch ZORG Centrum moet gaan worden. Daarvoor is het noodzakelijk om een zogenaamde gesloten afdeling te bouwen. De directrice Frau Helga von Flaushausen voert een strakke regie om de verbouwingen op tijd af te ronden, echter het loopt al snel mis. De patiënten van de gesloten afdeling zullen dus elders ondergebracht moeten worden. Tegelijkertijd vindt er een selectieproces plaats, om de beste doctoren en chirurgen uit de regio aan te stellen. Er zal onder andere een nieuwe plastisch chirurg worden aangesteld. Ook de inschrijvingen voor het nieuwe studiejaar gaan van start, en dat loopt al storm met drie nieuwe inschrijvingen. Zoals gezegd, de verbouwing is in volle gang, er lopen schilders, en allerlei andere bouwvakkers rond om er voor te zorgen dat alles toch nog voor de opening af is. Daar tussendoor lopen de patiënten, ieder met zijn eigen klachten en problemen, en het verplegend personeel. Dit levert hilarische taferelen op.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij het Maaslandcentrum en Kadoshop Leenhouts in Elsloo en kosten 15 euro.