Nikkie de Jager (NikkieTutorials) wordt online verslaggever bij Songfestival

Print
Nikkie de Jager (NikkieTutorials) wordt online verslaggever bij Songfestival

Nikkie de Jager. Afbeelding: ANP

Nikkie de Jager, beter bekend onder haar YouTube-naam NikkieTutorials, is toegevoegd aan het presentatieteam, dat meldt de NOS. Ze zal niet net als Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit op het podium staan, maar als online verslaggever gaat ze aan de slag tijdens het liedjesspektakel.

Naast het online verslag gaat Nikkie ook filmpjes maken met de artiesten. Ze zal ook tijdens de halve finales en de finale een rol krijgen, meldt de organisatie van het Songfestival. ,,Vanaf het moment dat Duncan Laurence in Tel Aviv won, had ik maar één wens: betrokken zijn bij deze Nederlandse editie van het Eurovisie Songfestival”, zegt De Jager tegende NOS. ,,Ik kijk er echt naar uit om mij twee weken lang volledig onder te dompelen in dit unieke festival.”

Lees ook: Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit presenteren Songfestival

Sietse Bakker, de producent van het Songfestival, is blij dat Nikkie de Jager mee wil doen. ,,Ze is ónze internationale internetster en daar zijn we trots op! Daarnaast is Nikkie een songfestivalfan van het eerste uur en wordt ze door de trouwe songfestivalfans gezien als iemand die niet mag ontbreken tijdens deze editie van het Eurovisie Songfestival.”

De 25-jarige YouTube-ster geniet wereldwijde bekendheid met haar make-up filmpjes. Ook kwam Nikkie onlangs groot in het nieuws met haar onthulling dat ze transgender is.

Lees ook: Songfestivalfans: Chantal Janzen en Nikkie de Jager moeten feest presenteren

De halve finales van het Eurovisie Songfestival 2020 worden gehouden op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei, de finale op zaterdag 16 mei, live vanuit Rotterdam Ahoy. De organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland is een samenwerking tussen NPO, NOS en AVROTROS, in coproductie met de EBU.