Geldboete voor Fortuna Sittard wegens afsteken vuurwerk in Tilburg

Print
Geldboete voor Fortuna Sittard wegens afsteken vuurwerk in Tilburg

Tijdens de wedstrijd tegen Willem II staken Fortuna-supporters vuurwerk af. Afbeelding: Pro Shots -Toin Damen

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De KNVB heeft Fortuna Sittard een geldboete van 2.500 euro opgelegd omdat supporters van de club tijdens de uitwedstrijd op 21 december tegen Willem II vuurwerk hebben afgestoken.

Dat meldt de club op zijn site.

Fortuna Sittard heeft van de aanklager betaald voetbal een schikkingsvoorstel ontvangen. De voorwaardelijke boete van 7.500 euro die nog stond, wordt omgezet in een onvoorwaardelijke boete van 2.500 euro en 5.000 euro voorwaardelijk. Daarbij wordt de proeftijd met één jaar verlengd.

Daarnaast zijn er naar aanleiding van het vuurwerkincident twee landelijke stadionverboden opgelegd. De club meldt dat vuurwerk in welke vorm dan ook niet getolereerd wordt rondom thuis- en uitduels. Vuurwerk is niet voor niets verboden in en rond de stadions. Het levert gevaarlijke situaties op, heeft consequenties voor sfeeracties en de club wordt financieel benadeeld. Fortuna Sittard roept dan ook nogmaals met klem op om vuurwerk rondom wedstrijden van de club achterwege te laten.

Luister hier naar de nieuwste aflevering van de Voetbalpodcast van De Limburger:

Video: De Limburger