Dier van de week

Dier van de week: Missie

Print
Dier van de week: Missie

Missie. Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Posterholt / Vlodrop / Montfort / Melick -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers van De Beestenboel om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Missie aan de beurt, een gesteriliseerde dame van ongeveer 6 maanden.

Wat weet je van Missies afkomst?

„Omdat Missie als zwervertje is binnen gebracht, weten we helaas niet al te veel over haar eerste levensfase. Waarschijnlijk is ze buiten geboren, en was haar moeder ook een zwerfpoes. Ze was namelijk vrij schuw toen ze voor het eerst geconfronteerd werd met mensen. Gelukkig gaat dat nu al veel beter en is ze alleen nog wat gereserveerd bij de eerste kennismaking.”

Hoe kun je haar karakter omschrijven?

„Als Missie wordt geconfronteerd met een nieuwe situatie of vreemde mensen, dan kan ze zich eerst wat terughoudend opstellen. Neem je echter de moeite om haar even de tijd te gunnen om te wennen, dat ontwikkeld ze zich in een poesje dat rustig van aard is en erg geniet van aandacht.”

Wat heeft Missie nodig?

„Een baasje met geduld, die haar de kans geeft om op eigen tempo haar nieuwe wereld te verkennen. Aan een ander kat zou ze een voorbeeld kunnen nemen bij het benaderen van nieuwe situaties. Een rustig huishouden is het meest geschikt, omdat alles dan overzichtelijker voor haar is.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel: tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen