Kostbare modeltreinen gestolen bij gewapende overval, verdachte aangehouden in Venlo

Print
Kostbare modeltreinen gestolen bij gewapende overval, verdachte aangehouden in Venlo

Afbeelding: Politie

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De politie heeft maandagavond in Venlo een verdachte aangehouden voor een gewapende overval op een woning aan de Paulus Potterlaan in Helmond. Bij de overval werden enkele kostbare modeltreinen gestolen.

De woningoverval vond maandagavond 18 november 2019 tussen 21.00 en 21.40 uur plaats. Twee mannen met bivakmutsen wisten naar binnen te dringen toen de voordeur openging. Na een bezoek wilde de zoon het huis van zijn vader verlaten. Onder bedreiging van een pistool moest hij weer terug naar binnen. De overvallers bonden de zoon en zijn ouders met tiewraps vast. Ook werden ze geblinddoekt. Eén van de daders bleef bij de slachtoffers, terwijl de ander het huis doorzocht. Ze vertrokken uiteindelijk met onder meer enkele kostbare modeltreinen.

De recherche hield maandagavond in zijn woning in Venlo een 39-jarige man aan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval en zit vast voor verder onderzoek.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen