9-jarige Suus verrast haar zieke leidster van JongNL met een taart

Print
9-jarige Suus verrast haar zieke leidster van JongNL met een taart

Suus, Annita en de rest van het gezelschap. Afbeelding: JongNL Waubach

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Om te vieren dat JongNL dit jaar 75 jaar bestaat, versiert elke maand een kind een taart voor iemand die belangrijk is of was voor JongNL. Suus Eleveld uit Abdissenbosch schreef een brief over haar leidster Annita Geuskensen van JongNL Waubach en werd uitgekozen voor de maand februari.

Op zondag 9 februari stond daarom het taartenbakteam van JongNL bij Suus op de stoep. Dankzij haar brief mocht ze die ochtend een taart versieren voor Annita. Daarna vertrok het gezelschap naar Annita’s huis, waar ook familieleden en de leiding van JongNL aanwezig waren.

Jubileumtaart

In december 2019 kregen alle kinderen die lid zijn van de vereniging een uitnodiging om iemand voor te dragen die een jubileumtaart verdient. Suus hoefde niet lang na te denken. Ze wist meteen dat ze haar leidster wilde voordragen, omdat ze het zo knap vindt dat Annita ondanks dat ze ziek is zo druk bezig blijft en elke week aanwezig is bij JongNL.

Spelletjes

Iedere vrijdag gaat Suus naar JongNL Waubach, middenin het dorp, naast de kerk. Daar speelt ze met haar 24 groepsgenoten en 5 leiders graag spelletjes.

Annita is dit jaar 40 jaar getrokken bij JongNL. Ze begeleidt wekelijks de groep van Suus, is secretaris van de vereniging en is lid van de mate­rialengroep.