André Rieu gaat zate hermeniekes Maastricht dirigeren

Print
André Rieu gaat zate hermeniekes Maastricht dirigeren

André Rieu dirigeert carnavalsdinsdag de zate hermeniekes. Afbeelding: Redferns

Maastricht / Itteren -

De zate hermeniekesin Maastricht krijgen een niet-alledaagse dirigent.

André Rieu heeft zich bereid verklaard hen te begeleiden tijdens het spelen van het Mestreechs volksleed ter afsluiting van ‘de dag van de zate hermeniekes’, een nieuwe traditie die carnavalsdinsdag nieuw leven in moet blazen. Rieu krijgt hulp van gouverneur Theo Bovens, zelf lid van Sous Bras Band Tête de Veau en burgemeester Annemarie Penn-te Strake en haar zate hermenie De Dreuvege vaan ’t Pleinsje.

Verspreid

Het Zate Hermeniekeskonkoer verdwijnt. In plaats daarvan treden de hermeniekes op verspreid over zes podia in de binnenstad. Rond half vijf ’s middags verzamelen ze zich allemaal weer op het Vrijthof om voor Zienen Hoegen Hoeglöstegheid op te treden.

Rieu is vereerd dat hij het geheel in goede banen mag leiden. „Hermeniekes horen bij de Vastelaovend. Dat ik hen nu zo mag dirigeren, is voor mij bijzonder.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen