In een sessie honderd inwoners erbij voor Peel en Maas

Print
In een sessie honderd inwoners erbij voor Peel en Maas

Op het Mobile Home Parc in Maasbree is sinds december plek voor 300 arbeidsmigranten. Afbeelding: Stefan Koopmans

Maasbree -

De gemeente Peel en Maas is een klap honderd inwoners rijker. Tijdens een inschrijfsessie op het Mobile Home Parc in Maasbree werden dinsdagmiddag honderd arbeidsmigranten ingeschreven in het gemeentelijk bevolkingsregister.

Voordat de nieuwe inwoners van de gemeente werden ingeschreven, werden ze via een korte film geïnformeerd over de inhoud van hun inschrijving en welke rechten en plichten daarbij komen kijken. Wethouder Paul Sanders kijkt tevreden terug op het groepsgewijs inschrijven. Hij benadrukt dat Peel en Maas arbeidsmigranten hard nodig heeft voor de lokale economie. „Wij vinden het belangrijk om te weten waar zij verblijven. Mensen die van plan zijn om langer dan vier maanden in onze gemeente te blijven, laten we inschrijven in het gemeentelijk bevolkingsregister. We willen uiteindelijk ook met hen in gesprek om te kijken of ze nog langer willen blijven.” De gemeente meldt dat de arbeidsmigranten de werkwijze rondom de inschrijvingen waarderen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen