Dumoulin stelt rentree opnieuw uit; onduidelijk wat er aan de hand is

Print
Dumoulin stelt rentree opnieuw uit; onduidelijk wat er aan de hand is

Tom Dumoulin. Afbeelding: EPA

Tom Dumoulin moet opnieuw zijn rentree in het peloton uitstellen. De Maastrichtenaar is nog altijd niet fit en laat een geplande hoogtestage, de Tirreno en Milaan-Sanremo schieten. Het is onduidelijk wat er met Dumoulin aan de hand is.

De Limburger meldde dinsdagavond op Instagram. ,,Ik zou donderdag op hoogtestage gaan, maar die moeten we uitstellen. Het wedstrijdschema wordt aangepast en we slaan de Tirreno en Milaan-Sanremo over. Het is heel zonde, want ik voelde me geweldig.” Het was de bedoeling dat Dumoulin drie weken op Tenerife zou gaan trainen.

Vorige week zegde hij op het laatste moment de Ronde van Valencia af wegens maagklachten. Zijn nieuwe ploeg Jumbo-Visma stelt dat onduidelijk is wat er precies aan de hand is. ,,We zijn het nog goed aan het onderzoeken. We weten niet of het een virus was.”

Nieuwe tegenvaller

Door deze nieuwe tegenvaller komt Dumoulin bijna een heel jaar langs de kant te staan. Door zijn knieproblemen na een val in de Giro reed de 29-jarige coureur in juni zijn laatste koers. Of de achterstand gevolgen kan hebben voor zijn deelname aan de Tour, moet nog blijken.

Anderhalve maand geleden toonde Dumoulin zich zeer optimistisch over zijn comeback. Wel gaf hij aan de afgelopen jaren mentale problemen te hebben gehad. Ik voelde me sinds 2017 eigenlijk geen ultieme topsporter meer. Tot een paar maanden geleden.”

Mentale problemen

De mentale problemen die hij eind 2017 had met zijn bekendheid en de rompslomp die dat met zich meebracht, wogen veel langer en zwaarder door. „Ik was helemaal niet happy. Ook in 2018 niet, zelfs al werd ik toen tweede in de Giro en Tour. Ik had steeds het gevoel dat ik sport niet altijd op eerste plek kon zetten en dat randzaken steeds belangrijker werden. Ik was geen ultieme topsporter meer en daar heb ik lang mee gezeten.” Hij praatte veel met zijn vrouw die psycholoog is. Ook zocht hij professionele hulp. „Maar die gesprekken leverden niet zo veel op.”