Aantal doden en nieuwe gevallen coronavirus in China dalen licht

Print
Aantal doden en nieuwe gevallen coronavirus in China dalen licht

Afbeelding: AFP

Het aantal doden als gevolg van het nieuwe coronavirus in China is woensdag opgelopen naar 1113, meldt het nationale gezondheidscommissie. Met 97 dodelijke slachtoffers tegen 108 een dag eerder en ook een lager aantal nieuwe besmettingen dan een dag eerder zijn wetenschappers in China voorzichtig positief.

De belangrijkste medisch adviseur van de Chinese regering meldde dat in verschillende provincies het aantal nieuwe gevallen daalt. „Ik hoop dat deze epidemie ergens in april over is”, zei epidemioloog Zhong Nanshan, die een belangrijke rol vervulde in de bestrijding van het SARS-virus in 2003.

In China werden woensdag 2015 nieuwe besmettingen met het coronavirus geconstateerd. Dat is het laagste aantal sinds 30 januari. Op 4 februari werden nog meer dan 3000 nieuwe gevallen gemeld. In totaal zijn er voor zover bekend volgens de commissie 44.653 mensen besmet.

Verspreiding Coronavirus. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen