Opnieuw 39 gevallen coronavirus op cruiseschip bij Japan

Print
Opnieuw 39 gevallen coronavirus op cruiseschip bij Japan

Afbeelding: AFP

Op het cruiseschip Diamond Princess, dat voor de kust van Japan ligt, zijn opnieuw 39 nieuwe gevallen van het nieuwe coronavirus geconstateerd. Daarmee is het totaal aantal besmettingen met het virus op het schip gestegen tot 174, meldde de Japanse minister van Volksgezondheid Katsunobu Kato.

„Van de 53 nieuwe testresultaten waren er 39 positief”, zei de minister. „Van vier personen is de situatie ernstig.” Onder de nieuwe gevallen bevindt zich volgens de minister ook een quarantaine-medewerker.

Lees ook: Cruiseschip Westerdam blijft nergens welkom

De Diamond Princess heeft ongeveer 3700 mensen aan boord, onder wie vijf Nederlanders. De reizigers zitten sinds 3 februari vast, nadat bij een reiziger die in Hongkong van boord was gegaan het longvirus was vastgesteld. De verwachting is dat de opvarenden op het cruiseschip nog tot 19 februari in quarantaine blijven.

90 seconden over corona. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen