Hoge Nood

Wethouder belooft werk te maken van extra openbare toiletten

Print
Wethouder belooft werk te maken van extra openbare toiletten

Afbeelding: archief Marcel van Hoorn.

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk -

In Nederweert zijn elf instellingen en ondernemers aangesloten op de Hoge Nood-app waarmee ze een openbaar toilet beschikbaar stellen. Dat moeten er meer worden.

Onder meer bij het gemeentehuis en het sportcentrum aan de Winnerstraat in Nederweert, bij buitencentrum De Pelen in Ospeldijk en in Schoor zijn dagelijks toiletten beschikbaar voor mensen met hoge nood. Een magere opbrengst aldus JAN-raadslid Carin Sieben die vorig jaar pleitte voor het initiatief. Wethouder Peter Koolen brengt het initiatief nog eens onder de aandacht bij ondernemers. In Nederland hebben 3,5 miljoen mensen buik- en plasproblemen, ruim 80 procent daarvan heeft snel toegang tot een toilet nodig. De hoge Nood-app is daarom in het leven geroepen zodat mensen op smartphone of tablet zien waar ze terecht kunnen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →