Dier van de week

Dier van de week: Rocky

Print
Dier van de week: Rocky

Rocky. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Maastricht-Airport / Maastricht / Itteren / Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle / Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Vijlen -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van Dierenbeschermingscentrum Limburg er één in het zonnetje. Deze week; Rocky die zomaar door zijn baas gedumpt werd. Tijd voor een nieuwe start!

Wie is Rocky en waar komt hij vandaan?

„Rocky is een dappere bink van drie jaar oud. Althans, we denken dat hij drie jaar oud is en de naam Rocky hebben wij hem gegeven. Deze kerel is namelijk door zijn eigenaar aan een paaltje vastgebonden en achtergelaten. Onze dierenarts heeft zijn leeftijd geschat op drie jaar oud. En de naam Rocky? Die vonden wij wel bij hem passen.”

Hoe is zijn karakter?

„Rocky is een enthousiaste en energieke hond. Geen hond die blij wordt van een klein rondje om het grasveldje, zeg maar. Hij loopt graag goed door, maar loopt wel heel netjes mee aan de riem. Mocht Rocky echter iets spotten waar hij graag op af wil, dan geeft hij wel een flinke ruk aan de riem. Het is daarom belangrijk dat zijn toekomstige baas stevig in zijn schoenen staat.”

Wat voor thuis en baas zoeken jullie?

„Rocky is geen hond voor een beginnende hondeneigenaar en is ook niet geschikt om te plaatsen in een omgeving met kinderen of met andere huisdieren. We zijn ervan overtuigd dat het dankzij Rocky’s slimme karakter zeker mogelijk is om hem nog veel te leren. Het is nu enkel wachten op die ervaren baas die deze slimme jongen een tweede kans wil bieden.”

Wil jij Rocky een nieuw thuis geven? Neem dan contact op met limburg@dierenbescherming.nl