Bombrief Kerkrade: Medewerkers hoorden sissend geluid, daarna was er een knal

Print
Bombrief Kerkrade: Medewerkers hoorden sissend geluid, daarna was er een knal

Afbeelding: ANP

Kerkrade / Eygelshoven -

Medewerkers van het bedrijf in Kerkrade waar woensdagochtend een bombrief ontplofte, hoorden voor de explosie een sissend geluid uit het poststuk komen.

In het bedrijf worden poststukken gedigitaliseerd. Bij het openmaken van één van de brieven hoorde een medewerker eerst een sissend geluid. Hij gooide het poststuk weg, waarna het ontplofte. Volgens een politiewoordvoerder heeft de medewerker heel goed gehandeld. „Was het pakket in zijn handen ontploft, had hij letsel op kunnen lopen vergelijkbaar met vuurwerk dat afgaat in de hand.”

Bij het bedrijf waren woensdagochtend negen mensen aan het werk. Niemand raakte gewond.

Lees ook: Bombrief ontploft in bedrijf Kerkrade

De werknemers zijn hevig geschrokken en worden opgevangen in een naburig kantoorpand.

Het pand is inmiddels door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) als veilig bestempeld. Er is dus geen direct gevaar meer voor de omgeving. Wel blijft de locatie, die beperkt beschadigd is geraakt door de explosie, voorlopig gesloten voor verder onderzoek, meldt de politie.

Bombrief Kerkrade. Video: De Limburger

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →