Winkeldief die agent dreigde te vermoorden ‘met een lepel’ krijgt 8 maanden celstraf

Print
Winkeldief die agent dreigde te vermoorden ‘met een lepel’ krijgt 8 maanden celstraf

Afbeelding: ANP

Roermond / Herten / Weert -

De rechtbank Limburg heeft Tim B. (31) uit Roermond veroordeeld tot 8 maanden cel. Hij bedreigde, beledigde en bespuugde agenten in Weert, stal een fiets en scooter in Herten en pleegde winkeldiefstallen in Roermond en Maasniel.

De veelpleger zit vast sinds 15 oktober 2019. Toen hij na zijn aanhouding naar het politiebureau in Weert werd gebracht, dreigde hij in de politiebus een van de agenten te vermoorden ‘met een lepel’, schold de agent uit en spuugde in zijn gezicht. De rechtbank noemt zijn gedrag „volstrekt onacceptabel en respectloos”. „De agent is in zijn eer en goede naam aangetast”, aldus de rechter.

Lees ook: Acht maanden cel geëist tegen veelpleger (31) uit Roermond

B., die al eerder werd veroordeeld voor vergelijkbare feiten, gaf twee weken geleden het merendeel van de delicten toe, maar ontkende de diefstal van vlees in een supermarkt in Maasniel en van kleding in een sportwinkel in Roermond. De rechtbank gelooft dat niet en heeft hem veroordeeld voor alle vier de diefstallen. Hij pleegde de diefstallen volgens de rechter om te kunnen voorzien in zijn alcohol- en drugsverslaving. „Daarmee heeft de verdachte zijn problemen die van de samenleving gemaakt”.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen