Zo valt je baby ook in een (stille) elektrische auto snel in slaap

Print
Zo valt je baby ook in een (stille) elektrische auto snel in slaap

De babymix van Nissan moet baby’s in een elektrische auto in slaap laten vallen. Afbeelding: Nissan

Wetenschappers hebben een ‘deuntje’ ontwikkeld dat het geluid van een automotor nabootst. Het is ontwikkeld om ouders te helpen hun baby in slaap te laten vallen in stille elektrische auto’s.

Volgens Nissan, dat opdracht gaf voor het slaapliedje, neemt meer dan de helft van de ouders hun baby’s af en toe mee in de auto om ze in slaap te laten vallen. De ‘slaapritjes’ duren volgens de Japanse autofabrikant 20 tot 25 minuten en zijn gemiddeld acht kilometer lang.

Zeven van de tien door Nissan onderzochte ouders zeiden te denken dat het alleen de beweging van de auto was die baby’s hielp in slaap te vallen, maar onderzoek wijst uit dat het geluid van de motor een belangrijke bijdrage levert.

Hypnotiserend geluid

Het ‘slaapliedje’ bestaat uit geluiden die gewoonlijk zijn te horen in een auto met een benzine- of dieselmotor en is ontworpen om baby’s in slaap te helpen vallen door een ‘hypnotiserend geluid’ te creëren. Het gaat om vijf slaapliedjes die drie minuten duren.

De nummers zijn opgenomen in een studio in Bedfordshire, Engeland. Een Nissan Qashqai en een Nissan LEAF zorgden voor de rij- en motorgeluiden. Onderzoekers zeggen dat wanneer het via een autoradio in een elektrisch voertuig wordt afgespeeld, dit dezelfde impact op een slapende baby heeft als een rit in een auto met een verbrandingsmotor.

De zogeheten Nissan Dream Drive lullaby kan volgens Nissan gratis worden gedownload via iTunes, Apple Music, Spotify, SoundCloud, Deezer en Amazon Music.