Cruiseschip Westerdam mag aanmeren in Cambodja

Print
Cruiseschip Westerdam mag aanmeren in Cambodja

Afbeelding: EPA

Het cruiseschip Westerdam, met aan boord onder anderen ruim negentig Nederlanders, mag aanmeren in een haven in Cambodja. Dat heeft rederij Holland-Amerika Lijn laten weten.

Het schip met bij elkaar 1455 passagiers en 802 bemanningsleden doolde rond in Aziatische wateren. Uit vrees voor het nieuwe coronavirus werd het schip nergens meer toegelaten. Nederland zocht via diplomatieke en politieke kanalen een oplossing. De Westerdam vaart onder Nederlandse vlag.

De 1455 passagiers mogen ergens de komende dagen van boord en huiswaarts keren. Het schip arriveert donderdag 07.00 uur lokale tijd in Sihanoukville in Cambodja.

In de daaropvolgende dagen mogen de passagiers van boord en worden ze vervoerd naar Phnom Penh. Vandaar uit vervolgt een ieder zijn weg naar huis. Holland America Line (HAL) regelt en betaalt de vluchten, zo maakte het moederbedrijf van HAL bekend.

Verspreiding Coronavirus. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen