SD Worx nieuwe hoofdsponsor wielerploeg Boels-Dolmans

Print
SD Worx nieuwe hoofdsponsor wielerploeg Boels-Dolmans

De presentatie van de nieuwe hoofdsponsor. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

SD Worx wordt de nieuwe sponsor van de wielerploeg Boels-Dolmans. Het Belgische bedrijf verbindt zich tot en met 2024 aan de ploeg.

Dat hebben de ploegmanagers Erwin Janssen en Danny Stam woensdag bekendgemaakt tijdens de presentatie in Heerlen. SD Worx heeft 31 vestigingen, voornamelijk in Europa, en levert diensten op het gebied van human resources.

Dringen
De tijd begon langzaam te dringen voor de Limburgse wielerploeg. De twee geldschieters Boels en Dolmans Landscaping kondigden vorig najaar, na tien jaar, aan te stoppen met sponsoren.

Lees ook: Boels-Dolmans-ploeg gered: nieuwe geldschieter gevonden

Sindsdien was ploegmanager Erwin Janssen, zelf overigens eigenaar van Dolmans, hard op zoek naar nieuwe partijen voor de ploeg, waar onder anderen Olympisch kampioen Anna van der Breggen en oud-wereldkampioen Chantal Blaak rijden. Boels-Dolmans is het meest succesvolle wielerteam van de afgelopen jaren.

Amstel Gold Race
Janssen wilde voor de Amstel Gold Race op 19 april duidelijkheid hebben, omdat rensters anders naar andere ploegen zouden gaan zoeken. Bovendien kondigde Jumbo-Visma recent aan een vrouwenploeg te willen oprichten. Of Van der Breggen bij de opvolger van Boels-Dolmans blijft rijden, is onbekend.