Dierbaar

Kat Jimmy uit Sittard heeft concurrentie van twee konijnen en een hamster

Print
Kat Jimmy uit Sittard heeft concurrentie van twee konijnen en een hamster

foto Mitchell Giebels

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: Jimmy de kat uit Sittard moet baasje Hazel delen met twee konijnen en een hamster.

Ze is nog maar veertien jaar, maar dat houdt dierenvriend Hazel Maessen uit Sittard niet tegen om voor een leger van dieren te zorgen. „Mijn eerste huisdier was de Russische hamster Olly. Ik was nog jong en durfde hem niet echt aan te raken, omdat ik bang was dat ie zou bijten. Gelukkig ging dat bij zijn opvolger beter, goudhamster Chico. Hij was supertam en knuffelde graag. Jammer genoeg is hij net overleden, maar ik heb inmiddels een nieuwe hamster: Beertje. Hij was eerst best schuw, maar sinds een ontsnapping heeft hij het licht gezien en vind ik hem veel leuker.”

„Daarnaast heb ik twee konijnen: Binky en Bunny. Eén konijn houden is zielig. Binnenkort mogen ze voor het eerst bij elkaar. Daar heb ik nu al zin in! Ik hou van al mijn huisdieren, maar kat Jimmy is écht mijn lieverdje. Hij is heel speciaal, want hij was er al voordat ik werd geboren. Jimmy vindt het maar niets als de konijnen naar hem toe komen rennen als hij langs hun hok loopt. Verder is het een echte knuffelkont. Gelukkig heb ik tijd genoeg voor hem, want de hamster slaapt overdag en de konijnen staan buiten.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen