Ontplofte bombrief Kerkrade was bestemd voor pensioenbeheerder AZL in Heerlen

De bombrief zoals die woensdag in Amsterdam arriveerde. Van het ‘Kerkraadse’ exemplaar, gericht aan AZL zou weinig meer over zijn. © De Limburger

De bombrief die woensdagochtend bij postverwerker Ricoh in Kerkrade ontplofte, was gericht aan AZL. Dat heeft woordvoerster Mylène Caris van de Heerlense pensioenbeheerder woensdagmiddag bevestigd.

Jos van den Camp

De anonieme afzender eist een onbekend bedrag in bitcoins, zo heeft de politie in Amsterdam bevestigd. In de hoofdstad ontplofte bij een ABN Amro-vestiging eveneens woensdagochtend een bombrief. Beide exemplaren vertoonden grote gelijkenissen. Uitgegaan wordt van een en dezelfde dader.

Lees ook: Werknemers Ricoh ontdaan door ontploffing poststuk Kerkrade

De politie Amsterdam heeft een foto afgedrukt van de betreffende bombrief die in Amsterdam is binnengekomen en brandschade vertoont. Van het Kerkraadse exemplaar is geen beeld vrij gegeven.

Van de aan AZL gerichte brief (die bij de postverwerking van Ricoh in Kerkrade werd verwerkt), was volgens de woordvoerster van AZL na de ontploffing weinig meer over.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal