D’r Jroeëse Tsóg trekt carnavalsmaandag door Kerkrade

Print
D’r Jroeëse Tsóg trekt carnavalsmaandag door Kerkrade

De grote optocht van Kerkrade 2019. Afbeelding: Luc Lodder / Archief De Limburger

Kerkrade / Eygelshoven -

De ‘Jroeëse Tsóg’ trekt carnavalsmaandag voor de 78e keer door Kerkrade. Motto van de stoet is ‘Kirchroa bluit va vräud’.

Het belooft weer een grootse, lange en kleurrijke optocht te worden. 173 aintseljengere, groepen, muziekgezelschappen en bonte praalwagens hebben zich aangemeld. Dit jaar nemen liefst 4800 Vasteloavendsjekke deel.

De grote optocht vertrekt om 11.11 uur vanaf de Bleijerheidestraat (startpunt hoek met Clarastraat) en trekt dan via de Kruisstraat, O.L. Vrouwestraat, Zonstraat, St. Pieterstraat, Chevremontstraat, Nassaustraat, Koestraat, Niersprinkstraat, Koninginnestraat, Oranjestraat en Hoofdstraat naar de Markt om daarna voorbij de Hamboskliniek te trekken. De ontbinding is in de Kapellaan/Casper Sprokelstraat. Gelet op het aantal groepen zal naar verwachting de laatste groep daar rond 17.21 uur arriveren.

Route autovrij

Bewoners aan de genoemde straten worden vriendelijk verzocht hun auto’s te verplaatsen en niet langs de optochtroute te laten staan. De bewoners van het Dr. Ackensplein, Bleijerheidestraat, Ursulastraat, Antoniusstraat en de Voorterstraat worden erop geattendeerd dat de diverse groepen, wagens etc. zich in die straten zullen opstellen. Vanaf 8.00 uur tot 11.00 uur wordt bestemmingsverkeer voor de wijk Bleijerheide/Nulland omgeleid vanaf de rotonde Hamstraat via de Dominiale mijnstraat. Uiteraard zal de gemeente in samenwerking met de verkeersregelaars de gehele route verkeersvrij maken.

Prijsuitreiking Markt

Na afloop van de optocht zullen op de Markt de prijzen worden toegekend aan de origineelste aintseljenger, mooiste drie groepen zonder en met praalwagen en een overall prijs. Daarna kan worden nagenoten van de optocht tijdens de door d’r Kirchröadsjer Sjpaskloeb SjunJek georganiseerde afterparty op de Markt.