Klanten Ticketmaster moeten nieuw wachtwoord instellen: gegevens mogelijk gestolen na datalek

Print
Klanten Ticketmaster moeten nieuw wachtwoord instellen: gegevens mogelijk gestolen na datalek

Afbeelding: AD/Paul Bergen

Mensen die ooit een concertkaartje hebben gekocht via Ticketmaster, moeten een nieuw wachtwoord aanmaken voor hun account bij het kaartjesplatform. De wachtwoorden zijn gereset. Bij een andere dienst is een datalek geweest.

Hackers hebben mailadressen en wachtwoorden in handen gekregen en proberen nu of ze daarmee ook op andere plekken kunnen inloggen. Veel mensen gebruiken namelijk dezelfde wachtwoorden op meerdere plekken.

Ongewone inlogpogingen

Ticketmaster bevestigt dat de woensdag gestuurde mail echt is. Het platform zegt dat het onlangs ‘ongewone inlogpogingen bij een aantal accounts’ heeft gezien. De mail is volgens Ticketmaster verstuurd naar alle gebruikers. Ook mensen die veilige wachtwoordsoftware gebruiken of voor elke website een uniek wachtwoord aanmaken hebben de mail ontvangen.

Datalek

Het is ook niet bekend bij welke dienst dat datalek was, en of het de kwaadwillenden is gelukt om in te loggen bij Ticketmaster-gebruikers. Ticketmaster zegt later met een uitgebreide verklaring te komen. Bedrijven resetten vaker wachtwoorden van gebruikers om die reden, maar het is opvallend dat Ticketmaster de e-mail ook stuurt naar gebruikers met unieke wachtwoorden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →