Matthijs van Nieuwkerk emotioneel aan begin van bijzondere DWDD: ‘Het is een aparte avond’

Print
Matthijs van Nieuwkerk emotioneel aan begin van bijzondere DWDD: ‘Het is een aparte avond’

Afbeelding: Videostill

De uitzending van De Wereld Draait Door begon woensdagavond iets anders dan gebruikelijk, uiteraard vanwege het nieuws dat de talkshow na vijftien jaar stopt.

,,Ja... Het is een aparte avond”, begon presentator Matthijs van Nieuwkerk de uitzending. ,,We gaan even terugkijken op de afgelopen vijftien jaar.”

Bij hoge uitzondering zat Marc-Marie Huijbregts op de woensdag naast Matthijs van Nieuwkerk als tafelheer. ,,Vandaag was een grote dag en ik vind het fijn dat jij naast mij zit, als trouwe vriend”, zei Van Nieuwkerk tegen Huijbregts. Zoals je van Marc-Marie mag verwachten begon hij Matthijs gelijk te ondervragen.

Lees ook: ‘De Wereld Draait Door, de Baja Beach Club van de talkshows’

Lichte snik

,,Ben je een beetje emotioneel?”, vroeg Marc-Marie gelijk op de man af. ,,Ja, dat ben ik, klopt”, antwoordde de presentator met een lichte snik in zijn stem. ,,Dit was een geweldig programma, maar het is mooi geweest.”

Van Nieuwkerk lichtte zijn redactie woensdagochtend in. ,,Deze hele studio zat helemaal vol met medewerkers, een groot gezin. Gastvrouwen en heren, koks, visagie, iedereen. Toen heb ik verteld dat we gaan stoppen. We hebben nog zeven weken. 27 maart is de allerlaatste DWDD.”

Lees ook: Matthijs van Nieuwkerk is toe aan rustiger vaarwater

Trots en bewondering

Omdat de talkshowhost niet op sociale media zit, zijn alle reacties op het grote nieuws hem voor een groot deel ontgaan. ,,Maar wat ik heb gelezen op nieuwssites... Ja, fijn”, zei Van Nieuwkerk met gepaste trots. Veel grote tv-namen spraken met veel bewondering over Matthijs van Nieuwkerk.

Tafelheer Marc-Marie zei het programma ontzettend te gaan missen. ,,Ik ga het missen om te kijken. Om zeven uur dacht je: dan heb ik dat programma. Het was een anker in de avond. Dat ga ik echt missen.”

Nadat een oud fragment van Ja Zuster, Nee Zuster-actrice Hetty Blok werd ingestart, volgens Van Nieuwkerk een van de vele fragmenten die hij in de loop der jaren was ‘vergeten’, kon het programma echt beginnen. ,,Aan tafel!”