Ruim 200 doden in een dag door nieuwe coronavirus

Print
Ruim 200 doden in een dag door nieuwe coronavirus

Afbeelding: AFP

Het nieuwe coronavirus heeft woensdag in de Chinese provincie Hubei, het epicentrum van de virusuitbraak, in een dag tijd aan 242 mensen het leven gekost. Dat meldt het provinciebestuur donderdag.

Het aantal nieuwe gevallen steeg donderdag explosief: bij 14.840 mensen werd het virus vastgesteld, maakten lokale autoriteiten bekend. Dat hoge aantal zou met name toe te schrijven zijn aan een nieuwe methode die medici in Hubei gebruiken om het virus vast te stellen.

Lees ook: Ondernemers vrezen maandenlange problemen door coronavirus

Volgens het provinciebestuur zijn 48.206 mensen in de provincie nu besmet en 1355 mensen sinds de virusuitbraak in Hubei gestorven aan het virus. In heel China zijn volgens de autoriteiten bijna 60.000 besmettingsgevallen bekend.

De ziekte dook voor het eerst op in Wuhan, de provinciehoofdstad van Hubei. Grote delen van de provincie gingen kort daarna op slot om besmettingen te voorkomen.

Video: De Limburger

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →