Aan tafel

Even balansen! Lichte, koolhydraatarme pasta met avocado en garnaaltjes

Even balansen! Lichte, koolhydraatarme pasta met avocado en garnaaltjes

foto Jaimy van Dijke

Deze lichte pasta is perfect voor als je even gezond wil doen. Met carnaval hebben we al genoeg vette hap gegeten en dan is deze spaghetti van courgette met garnalen en avocado nu even een welkome afwisseling.

Wie even echt wil balansen na de carnaval, maakt deze pasta met alleen de courgettespaghetti. Denk je hier niet genoeg aan te hebben, dan kun je nog ongeveer vijftig gram ‘echte’ spaghetti per persoon toevoegen. Zeker de volkoren variant zorgt ervoor dat de maaltijd wat meer vult en die is nog gezond ook.

Dit recept is niet alleen lekker licht en koolhydraatarm, je kunt ook in mum van tijd aanschuiven. We hebben deze dagen tenslotte andere dingen aan ons hoofd. Ik had deze maaltijd binnen vijftien minuten op tafel staan. Als je ervoor kiest echte pasta toe te voegen, moet je natuurlijk rekening houden met extra kooktijd. Voeg je reguliere spaghetti toe, begin dan met deze te koken zoals op de verpakking staat.

De courgettepasta moet je niet te lang verwarmen. Doe je dit wel, dan wordt de courgette erg zacht en zit er nog maar weinig bite aan het gerecht. Courgettepasta is kant en klaar te koop in de supermarkt, maar je kunt het ook zelf maken als je een spiraalsnijder hebt.

Ingrediënten

2 personen

400 gr courgettespaghetti

250 gr garnalen

200 ml (plantaardige) room

1 avocado

2 el citroensap

1 teen knoflook

5 gr verse basilicum

peper en zout

olie om in te bakken

Bereiding

1. Snijd de avocado in blokjes en besprenkel met 1 eetlepel citroensap.

2. Pers of rasp de knoflook fijn. Verhit een beetje olie in een pan en bak de garnalen ongeveer drie minuten.

3. Voeg dan de knoflook toe en bak ongeveer dertig seconden mee. Voeg hierbij de courgettepasta en roerbak een minuut.

4. Schenk de room in de pan, scheur de basilicum in reepjes en voeg erbij. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

5. Serveer de courgettepasta met garnalen en de blokjes avocado.